Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Curs de contabilitate informatizata a magazinelor
250 €
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Curs de contabilitate informatizata a magazinelor

Programa cursului abordeaza avidenta contabila la nivel analitic, cantitativ - valoric. Acest nivel furnizeaza datele in baza carora se construieste evidenta financiara pana la nivel de balanta de verificare sau bilant contabil.

Organizarea evidentei primare si a evidentei operative cu ajutorul softurilor de gestiune necesita cunostiinte profunde in domenii ca: organizarea muncii, contabilitate, informatica de gestiune, ergonomia muncii, management si marketing, legislatie comerciala si fiscala.

Aplicatiile informatice de gestiune trebuie sa atinga doua scopuri majore:

a) unul privind organizarea si managementul: cresterea operativitatii muncii lucratorilor, reducerea volumului de munca, utilizarea informatiei partajate in timp real;

b) realizarea evidentei contabile primare si operative.

Aceasta presupune ca o solutie privind informatizarea activitatii sa indeplineasca mai multe conditii:

- sa fie posibila cel putin dpdv teoretic;
- sa fie legala, conform legislatiei contabile si fiscale;
- sa fie usor de implementat si practica; ergonomica;
- sa fie fiabila ( sa nu prezinte multe puncte critice care ar putea face sistemul nefunctional sau care genereaza erori);
- sa acopere cerintele de management comercial ( obtinerea de rapoarte utile in timp real);
- sa acopere cerintele contabilitatii financiare;
- se se implementeze cu costuri minime;

Solutiile privind contabilitatea de gestiune informatizata sunt implementate in conditii specifice fiecarei companii. Acest lucru sporeste gradul de dificultate care impune o pregatire temeinica a contabililor ce participa la organizarea evidentei contabile.

Contabilitatea financiara este condusa dupa reguli generale, comune tuturor companiilor, evidenta primara si evidenta operativa este specifica fiecarei companii. Este o lucrare dedicata fiecarei companii.
Din acest motiv, cea din urma, presupune creativitate si un efort mai mare.

Din acest punct de vedere abordarea cursului este una foarte practica si pe o tematica data (domeniul horeca).

Aceasta abordare a cursului este unica pe piata romaneasca (cel putin pana in momentul de fata).
In general, cursurile din domeniul contabilitatii au teme generale si se axeaza in special pe contabilitatea financiara.

Companiile de software in colaborare cu cele de contabilitate implemeteaza sisteme de gestiune pentru clientii lor, dar nu exista documentatie, carti sau lucrari care sa aibe  aceasta abordare. Fiecare o face cat de bine se pricepe, neavand surse de documentare pentru a beneficia de experienta pretioasa a altora.
Din Gura in Gura